over PGiT

Green IdeaHallo bezoeker!

Ik ben Peter Goldstein en al decennia ervaren met allerlei zaken die met computers, netwerken en websites te maken hebben.

Mijn missie is om de wereld te verbeteren door jou te helpen dat ook te doen.

Ik heb een enorme passie voor techniek, maar geniet even graag van wandelen in de natuur, van kunst en cultuur en van het luisteren naar of maken van muziek.

Bovenal streef ik naar oprechtheid, een gezond milieu en een duurzame maatschappij. Daar probeer ik op allerlei manieren aan bij te dragen:
Ik ben actief in organisaties die duurzaamheid propageren en de klimaatkrisis bovenaan de agenda zetten, zoals Extinction Rebelion.
Bovendien heb ik nu ook mijn nieuwe huis inmiddels geheel gasloos en nul-op-de-meter gemaakt d.m.v. zonnepanelen, een zonneboiler en een pelletkachel-cv en probeer ik anderen te helpen om dat ook te doen, met (soms ongevraagd, maar altijd gratis) advies, w.o. via de Duurzame Huizenroute

Waar staat PGiT voor?

PG, dat zijn natuurlijk mijn initialen, maar ze staan ook voor de kwaliteit van mijn diensten, waaronder:

 • persoonlijk en gedreven
 • praktisch en gedegen
 • precies en grondig
 • professioneel en goedkoop

IT betekent officieel informatietechnologie, maar staat hier ook voor hoe ik die wil realiseren, n.l. op basis van integere techniek.

Dat zit zo:

In (loon)dienst bij diverse ICT bedrijven, bij mijn werk voor klanten, zat ik vaak met (gewetens)vragen, zoals: 

 • Is daar nou echt een nieuwe computer nodig, of kan het ook gewoon met wat er al in huis is? Misschien is ie met wat kleine aanpassingen en wat onderhoud nog goed genoeg voor wat ze er mee doen?
 • Klopt het wel wat we ons bedrijf ze nu aanraadt? Hadden we die nu zogenaamd “verouderde” technologie vorig jaar niet immers zelf (voor veel geld) geleverd?
 • Hebben ze dat dure software pakket wel echt nodig? En die dure onderhoudslicentie? Zijn er geen betere en misschien zelfs gratis alternatieven, met voldoende ondersteuning van enthousiaste en behulpzame ontwikkelaars en gebruikers?
 • Moet er voor die nieuwe website een (dure) webdesigner ingeschakeld worden? Kan die enthousiaste techneut daar met wat hulp niet zelf iets bouwen? En daarna zelf onderhouden? Of kunnen wij dat anders voor ze doen? Oh, doen we niks met websites omdat daar te weinig aan te verdienen valt?
 • Is dat probleem eigenlijk wel goed opgelost? Is ook de oorzaak weggenomen of moet er volgende keer weer iemand van ons (voor veel geld) langskomen?
 • Moet er eigenlijk “uberhaupt wel iemand voor langskomen? Kan het niet op een of andere manier op afstand worden opgelost?
 • Is dit systeem zo wel veilig ingericht? Ik weet dat het zo minder werk is, maar is die gevoelige data dan wel goed afgeschermd?
 • Werkt die (vaak dure) backup oplossing eigenlijk wel goed? Backupt ie niet alleen foutloos, maar ook alles wat belangrijk is? En kan die backup in geval van nood wel snel worden teruggezet? Ook als het hele systeem crasht?
 • Kunnen wij dit eigenlijk wel goed zelf oplossen? Weten we er wel genoeg van of is het in dit geval beter om naar een ander door te verwijzen in plaats van half werk te moeten leveren?
 • Zijn onze prijzen eigenlijk wel redelijk? En ook betaalbaar voor deze ZZP-er? En voor deze ideëele organisatie? En voor een particulier?
 • Kortom, kan dat niet beter, wellicht goedkoper en vooral eerlijker…???

Dus…

Om op dit soort vragen eerlijk antwoord te kunnen blijven geven, ben ik in 2014 voor mijzelf begonnen. En daarmee ook voor jou!

Maar …kort daarna vond ik ook een baan bij een leuke all-round IT dienstverlener – VBVB – met voornamelijk klanten in de culturele sector.
Op meeste van bovengenoemde vragen hebben zij gelukkig wél eerlijke antwoorden en oplossingen!
En omdat ik niet met mijn eigen werkgever wil en hoef te concurreren specialiseert PGiT zich sindsdien uitsluitend nog in diensten  op het gebied van het bouwen, hosten en onderhouden van websites.

Graag overleg en werk ik samen met jou aan (web)oplossingen die ons passen.
N.B. Voor verenigingen, ideëele organisaties en particulieren gelden speciale – (nog) lagere tarieven!

Spreekt dit je aan? Ben je nieuwsgierig geworden? Heb je advies nodig?  Laat het gerust weten en neem contact met mij op.

portretfoto van Peter Goldstein
Peter Goldstein

Foto: Helana Jansz
Plaatje: courtesy of Thaikrit / FreeDigitalPhotos.net