Nieuwe website Zaanse Politieke Vereniging ROSA

Inmiddels is ook de nieuwe website van de Zaanse Politieke Vereniging ROSA opgeleverd en live gegaan. Mooi op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s.

Het gedachtegoed van ROSA sluit goed aan bij mijn streven naar een eerlijkere, groenere en prettigere samenleving. Ik heb deze opdracht dan ook met heel veel plezier gedaan.

screenshot van de website van ROSA Zaanstad

De vorige site was nog gebouwd met statische  HTML, was daarmee voor de redactie minder gebruiksvriendelijk en moeilijk functioneel uit te breiden.

De nieuwe website is, naar wens, qua layout, functionaliteit en inhoud sterk gebaseerd op de vorige en daarmee duidelijk en herkenbaar gebleven. De – op WordPress gebaseerde – website heeft echter naast een frisse en nog helderder uitstraling ook veel meer mogelijkheden tot het vinden en presenteren van informatie, waar dan ook al druk gebruik van wordt gemaakt… 

Ook wordt vanaf nu, m.b.v. Google Analytics, het bezoekgedrag in kaart gebracht. Die toont behalve een toenemend aantal bezoekers ook precies hoe deze bezoekers er techt zijn gekomen en waarin ze precies geïnteresseerd zijn. Waardevolle informatie natuurlijk, vooral zo vlak voor de verkiezingen!