Fysio- en orthomanueel praktijk gaat voor Open Source

Vandaag had ik een adviesgesprekje bij een bekende fysio- en orthomanueel praktijk in Zaandam. Hun computers draaien namelijk nog grotendeels op Windows XP en dat is zoals je vast gelezen hebt, na 8 april niet meer veilig.

Ik had verwacht dat uit het gesprek zou uitdraaien op een voorkeur voor upgraden naar Windows 7 of -8, mogelijk zelfs op nieuw aangeschafte computers. Experimenteren met Ubuntu leek mij wat veel gevraagd van professionals die daar zelfs nog nooit van gehoord hadden…

Ondanks mijn waarschuwingen over hoe voor elk te gebruiken programma onder (Ubuntu) Linux een alternatief gezocht en getest zou moeten worden en dat het de nodige gewenning van de gebruikers zal vergen, bleek de orthomanueeltherapeut juist heel erg enthousiast te worden voor een overstap naar Ubuntu. “Lekker pionieren”  noemde hij het zelf.
De kosten voor de benodigde Micosoft Windows licenties (OEM, ook zonder de aanschaf van nieuwe hardware) wogen daarbij natuurlijk ook wel mee.

Nu is Ubuntu natuurlijk al zodanig doorontwikkeld dat pionieren hier misschien niet de beste benaming is, maar ja… Het leek me wel essentieel om eerst goed te te informeren naar alle programmatuur die zij gebruiken en uit te zoeken of  daar inderdaad geschikte alternatieven voor zijn, die gaan werken onder Ubuntu. En om me te verzekeren dat ook alle voor hen belangrijke web-applicaties, zoals Fysiomanager en Office 365 wel gaan werken. Wel, daar lijkt het (voorlopig) wel op…

Tot ieders vreugde hebben we nu afgesproken om volgende week een pilot te starten, voor het gebruik van Ubuntu desktop “in de praktijk” :-).

Dit “pionieren” zou nog wel eens behoorlijk navolging kunnen krijgen..

Ook geïnteresseerd? Lees mijn artikeltje over Ubuntu en neem gerust en vrijblijvend contact op voor nadere informatie of (vrijblijvend) advies.